Gorm's julepizza

Det bedste fra den klassiske danske julemiddag!

For mange er julen forbundet med store middagsselskaber, hvor der ikke skal mangle noget. Vi kommer derfor nemt til at lave alt for meget mad, og desværre ender det meste med at blive smidt ud, fordi vi bliver trætte af den klassiske and med kartofler, når den bliver serveret på tredjedagen.


Med lidt fantasi har vi forvandlet en juleklassiker til en anderledes og spændende pizza, der samtidig er med til at bekæmpe madspild.


Pizzaen er lavet med inspiration i den traditionelle juleand med rødkål, kombineret med andre velkendte julesmage som peberrod, persille og hasselnødder.


Pizzaen er på kortet i en begrænset periode, da den kun kan fås indtil årsskiftet, men herunder finder du opskriften, så du selv kan pifte anderesterne lidt op derhjemme. 

- Opskrift på Gorm's julepizza -


Pizzadej (Find Gorm's dej på frost i Super Brugsen) 
1 ½ dl tomatsovs
70 g frisk mozzarella
100 g anderester eller confiteret and
2 spsk. mascarpone
frisk peberrod
lidt frisk, fintsnittet rødkål
1 appelsin
lidt olivenolie
 
- Fremgangsmåde -

1. Snit rødkålen fint, og vend den med groft hakket persille og fileter af appelsin samt lidt saft. Lad det trække 10 minutters tid.

2. Pluk andekødet i passende bidder.

3. Rul bunden ud (30 cm i diameter), og fordel en skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade ½ cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.

4. Pluk halvdelen af mozzarellaen, og fordel jævnt over bunden.

5. Fordel nu and ud over pizzaen. Husk, at enkel og moderat fyld er vejen til skarpe pizzaer (ja, jeg ved godt, det går lidt imod julens monsterportioner-tradition)

6. Put 6 små tesketoppe mascarpone på pizzaen hist og her.

7. Dryp med lidt olivenolie.

8. Bag ca. 4-5 min. eller til skorpen er gylden og sprød ved ovnens højeste temperatur. Meget gerne på en bagesten.

9. Pynt den færdige pizza med den råmarinerede rødkålssalat og en god omgang friskrevet peberrod.  

Velbekomme og glædelig jul!

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.