Svampehyldest

Efteråret er over os, og væk er sommerkjoler og badeshorts, men årstidens skiften bringer ikke kun kortere dage og hårdere vindstød med sig.

Efterårets indtog er nemlig også ensbetydende med startskuddet på svampesæsonen, hvorfor vi har været på jagt efter de bedste svampe til vores "Svampehyldest" pizza.

Vores jagt har ført os igennem mange afkroge af svamperiget, og mange ting er blevet testet. På pizzaen kan du finde en svampesymfoni af bl.a. østershatte og kejserhatte, der figurerer som både ferske svampe såvel som syltede.

Den efterårs inspirerede pizza er lavet på en fuldkornsbund toppet med creme fraiche, mozzarella, svampe, sprød pancetta og frisk løvstikke.

- Fra kaffegrums til øko svampe -


På vores danske svampejagt fandt vi en helt unik samarbjedspartner i Beyond Coffee, som dyrker østershatte i kaffegrums fra cafeer i København. Det handler om cirkulær økonomi, hvor man udnytter at man kun trækker 0,2 % næring ud af kaffebønnerne når man laver espresso og ellers smider resten ud.

Så for at bruge de næringstoffer samler Beyond Coffee den brugte espresso sammen og dyrker vanvittigt velsmagende svampe i det.

Svampene er naturligvis økologiske og den genanvendelige tanke, gør at svampene er meget Co2 venlige.


Med andre ord kan du med god samvittighed læne dig tilbage, og sætte tænderne i den velsmagende efterårs pizza.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.